Trendisairauksien jalanjäljissä

Viimeisen helmikuun päivityksen jälkeen paljastui, että metabolinen jumi ei ollutkaan kokonaan ihmeellisen painonnousun ja väsymyksen aiheuttaja. Vaikken välttämättä haluaisi niin jostain syystä päädyn aina seuraamaan trendejä eikä poikkeus ole sairauksissakaan. Kerron seuraavaksi oman ”sairas”kertomukseni ja muutenkin näistä viime kuukausista, jolloin olen pääasiassa yrittänyt tervehtyä ja nauttia elämästä.

Helmikuun postauksen, lääkärin vaihdon sekä taas useiden veripullojen jälkeen kävi ilmi, että rautavarastoni ovat käytännössä tyhjät(20, viitearvot 5-100) ja aiemmin otetut koholla olleet kilpirauhasarvot olivatkin pompanneet yli viiterajojen (4,3, viitearvot 0,4-3,7). Uusi lääkärini epäili, että rautavarastojen vähyys voisi vaikuttaa myös kilpirauhaseen, mikä taas selittäisi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita (väsymys, masennus, painonnousu ja mahdottomuus pudottaa painoa). Koska kilpirauhasen vajaatoiminta on hyvin hankala sairaus ja jokainen kokee sen yksilöllisesti eikä arvotkaan aina kerro kaikkea niin emme suoraan uskoneet, että se voisi olla vajaatoimintaa. Päätimme kokeilla kahden kuukauden rautatankkausta, jonka jälkeen sitten otettiin uudet rautavarasto- ja kilpirauhasarvot.

Ruokaa välillä ulkona syöden, mutta myös kotona pääsääntöisesti vegaanisesti kokaten.

Tuloksista selvisi, että  rautavarastot alkoivat täyttyä, muttei ne vieläkään olleet huippulukemissa (40). Myös kilpirauhasen vajaatoiminnan selkein mittari(S-TSH, tyreotropiini) oli lähtenyt laskuun (3,6). Päätetiin kuitenkin kokeilla kilpirauhaskääkitystä ja sen vaikutusta, koska oireet eivät olleet kadonneet. Kuukauden tyroksiinilääkityksen jälkeen S-TSH oli pudonnut 2,7 ja rautavarastot olivat 50.

Seuraavat kokeet ovat elokuun alussa ja todella toivon, että arvot on paremmat, mutta että oireet ovat suurimmalta osin tiessään. Vireystilani on parempi ja uskon, että muutkin oireet helpottavat ajan myötä. 🙂

Suurin ja ehkä typerin ahdistuksen aiheuttaja tällä hetkellä on kroppani, se miltä se tuntuu ja se miltä se näyttää. Huolimatta alkuvuoden hyvästä startista, paino nousi ja jouduin viikottain ostamaan uusia vaatteita, joihin mahtua. Vuodessa painoa on tullut lisää 10 kg ja se näkyy sekä tuntuu. Aion vuodattaa seuraavaan postaukseen enemmän kehokuvastani ja siitä, miten se on muuttunut vuosien saatossa. Kaikissa jutuissa on se hopeareunus ja tämäkin ”sairaus” on saanut asioita perspektiiviin ja tajuamaan monia juttuja, joita ei aiemmin edes miettinyt.

”Uuden” kropan kanssa on rehkitty salilla ja vaikka se tuntuukin vieraalta ja ahdistavalta, olen reissuilla malttanut myös paistatella bikineissä.

Shortly in English. We found out I’m likely suffering from hypothyroidism and low iron storage which both are very trendy conditions nowadays. Yay for that! Gonna fix myself and while doing that trying to get back in shape – at least not get any other shape than this. Next post will be about body image.

Jumissa

Ajattelin herättää tämän paikan eloon uudestaan, koska koen tarvitsevani paikan, jonne purkaa ajatuksiani matkalla kohti ah-niin-pelottavaa vuosikymmenen vaihtoa. Täytän elokuussa siis kolmekymmentä vuotta ja minulla on ollut jo jonkun aikaa tavoitteena ”olla elämäni kunnossa”, kun täytän 30 (#30jatikis). Tämä on aiemmin tarkoittanut lähinnä fyysistä kuntoa, mutta haluaisin sen koskevan myös mieltä ja yleistä hyvinvointia.

Aloitin viime vuoden puolella taas säännölliset punttitreenit ja liikkumisen lenkkeillen, mutta uusi stressaava puolivuotinen aiheutti sen, että viikonloput meni nollatessa viinin voimalla, arki noutoruokaa syöden ja röökiä imutellen. Yllätys ei ole, että kiloja kertyi puolisenkymmentä. Koska ’new year, new me”, päätin laittaa stopin noille epäterveellisille tavoille. Osallistuin pienryhmävalmennukseen, jossa saan asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä vegaanisen ruokavalion koostamiseen sekä treeneihin. Tavoitteenani tämän 2 kk aikana oli pudottaa syksyn aikana keräämäni kilot tai edes osa, mutta vaikka olen syönyt säännöllisesti ja terveellisesti sopivasti miinuksella, liikkunut 4-5 kertaa viikossa, ollut ilman alkoholia ja röökiä, painoni on pysynyt lähes samana. Useiden verikokeiden, kilpparin vajaatoimintaepäilyjen ja tuskastelun jälkeen olemme lääkärin kanssa todenneet, että aineenvaihduntani on jumissa. Vuosia jatkunut jojoilukierre ja aika älyttömätkin dieettiyritykset ovat johtaneet siihen, että nyt rasva ei enää pala ennen kuin normalisoin aineenvaihduntani ja opettelen syömään normaalisti, jonka jälkeen voin pudottaa ylimääräistä rasvakerrosta. Ensimmäistä kertaa elämässäni panostan kunnolla tähän ja otan tuekseni ammattilaisen, jotta tuloksia syntyy enkä tee samoja virheitä kuin ennen. Jatkan saman valmentajan kanssa tätä projektia eikä se tule olemaan ohi parissa kuukaudessa, olen todella kiitollinen, että hän päätti ottaa mut vielä tälle keväälle vaikka kalenteri olikin aika täysi ja keissini vähän haastavampi. 🙂

 

Vuoden 2018 prioriteettina olen minä, ja jos se tarkoittaa punttitreenin tai juoksulenkin laittamista edustuskekkereiden ja afterworkin ohi niin so be it. Alkuvuosi onkin mennyt vahvasti koti-iltoja viettäessä baarien ja ravintoloiden sijaan, mikä on taas mahdollistanut säännöllisemmän treenin ja syömisen sekä sitä kautta selvästi paremman energiatason. Toisena prioriteettina tulee parisuhde, joka joutuu uuden haasteen eteen meikäläisen muuttaessa miehen kämpille – ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. PS. Kyseessä on sama tyyppi, johon ihastuin vuosi sitten.

Mitä tulee hyvinvointiin ja mieleen: ei ylitöitä ja selkeämpi ero työn ja vapaa-ajan välille, enemmän joogaa ja meditaatioharjoituksia (I suck at that) ja matkustelua.

Translation. New year, new me. This time for real cos I’ve already made damage to my metabolism with shitty low calorie diets.

Hupsistasaatana

Taisin kirjoitella viimeksi tammikuussa…

Tässä välissä onkin sitten ehtinyt sattua ja tapahtua.

Treenasin tammikuussa ehkä vähän liikaa ja pidin pienen tauon. Tauko kuitenkin venyi vähän pidemmäksi enkä oikein missään vaiheessa päässyt enää samaan rytmiin, mikä näkyi myös ruokavaliossa. On tullut juhlittua ja nautiskeltua oikein huolella. Olen ollut aika onnellinen vaikkakin kiireinen.

Kävin Tahkolla duuniporukalla.

Olen treenaillut viikottain hyvän ystävän kanssa. Se motivoi!

Olen juhlinut melkein joka viikonloppu jotakin. Hups. Ja syönyt melkein joka perjantai Helsingin parasta pizzaa.

Kävin Kööpenhaminassa nauttimassa kevätauringosta ja ihanasta seurasta.

Puhelimeni varastettiin köpiksessä ja jouduin taistelemaan vakuutusyhtiöni kanssa (se asiakkuus loppui siihen, kiitos vaan If 2008-2017).

Olen tehnyt pitkää päivää toimistolla, joka muutti uusiin toimitiloihin (yay suihkutilat ja blenderi!).

Ihastuin.

Pääsiäisviikonloppu on nyt ensimmäinen viikonloppu pitkään aikaan, kun pystyn pysähtymään ja vähän miettimään asioita, on tehnyt hyvää vain olla. Kävin porukoilla, olen treenannut ja oikeesti vaan nukkunut. Okei siivosin myös eilen kämppäni kevätkuosiin ja ostin tulppaaneita.

Havaitsin tänään, että se on muuten 12 viikkoa ennen ystäväni häitä. Siitä lisää seuraavaksi!

Translation: I’ve been enjoying life. Good food, traveling, love and parties. Nice start for 2017.

C9 yhteenveto ja #30jatikis

Kun on mukavaa niin helposti jää nämä kirjoitteluhommat vähemmälle! Viime viikko oli yhtä hulabaloota eli työpäivien lisäksi jokaiselle illalle oli sovittuja menoja. Sain kuitenkin treenattua ihan kivasti ja ns. hyötyliikuntaa tuli myös harrastettua.

C9 loppui tiistaina ja sen jälkeen olen ottanut vähän rennommin rungon pysyessä kuitenkin aika samanlaisena. C9:n jälkeen olo on energisempi ja kevyempi. Senttejä lähti eniten vyötäröltä ja lantiolta, mutta painoa en tosiaan ottanut eikä sillä olekaan merkitystä. Sain C9:stä sen mitä lähdinkin tavoittelemaan eli freesimmän olon, motivaation syödä perusterveellisesti ja lisätä kasviksia ruokavalioon sekä ehdottomasti isoimpana liikunnan priorisointi. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin. 🙂

Aion nyt jatkossa syödä aika samanlailla kuin C9:n aikaan, mutta lisään vähän kaloreita lämpimiin aterioihin.

  • Aaamupalasmoothie/ keitetty kananmuna + kaurapuuro
  • Lounas: lämmin ateria n. 350-450 kcal
  • Välipala: kasviksia tai hedelmä
  • Päivällinen: lämmin ateria n. 450kcal
  • Illallinen: Smoothie / munakas

Yritän syödä mahdollisimman paljon eväitä töissä, mutta kerran viikossa on hyvä poistua toimistolta muiden työkavereiden kanssa. 🙂

Pyrin tekemään sen 2-3 salitreeniä viikkoon, jotta kehitys pysyy hyvässä vauhdissa. Tämän lisäksi teen kestävyysharjoittelua juosten/hölkäten noin 3-4 kertaa viikkoon. Olen myös puhunut kollegan kanssa, että käytäisiin testaamassa sulkapalloa jonain viikkoina. Myös uinti kiinnostaisi säännöllisempänä aktiviteettina (koska olen ihan naurettavan huono uimaan pitkää matkaa hengästymättä, mummot vetelee helposti  ohi altaassa :D).

Tästä lähtee tosiaan se varsinainen projekti nimeltä #30jatikis. Tavoitteena olla 30-vuotiaana elämäni kunnossa eli olla vahvempi ja terveempi kuin koskaan aiemmin.

Translation: C9 ended on Tuesday and I got what I wanted: more lighter and fresh feeling and motivation to stay on track again. Now the main project, #30jatikis, starts. My goal is to be healthier and stronger than ever when I turn 30 (in two years).

C9: 5. päivä ja loppiainen pakkassäässä

Ihanaa loppiaista! Aikamoisen sään laittoivat meille?

Aamulla mittari näyttin-23c, mutta jotta saisin aamupalaa, oli puettava päälle ja lähdettävä ulos. Onneksi olen tähän 28 vuoden ikään mennessä ymmärtänyt, että talvi on todellakin vain pukeutumiskysymys, koska ulkona minulle tuli jopa vähän kuuma kaiken varustuksen alla. Kaupan jälkeen suuntasin vielä rantaan ihailemaan upeita maisemia ja se todella palkitsi.

Vietän loppiasta vanhempieni luona ja täällä oikein korostuu talven ihmemaa. Kävin pienellä happihyppelyllä lähistöllä, mutten tänään kyllä isommin aio liikkua. Elsa rakastaa lunta, muttei hänenkaan kanssa viitsi kauaa ulkona olla näillä keleillä.

Lounaaksi oli tänään äidin tekemää lohta, kasviksia ja kuskussia. Olen ollut nyt nelisen vuotta ilman mereneläviä, mutta joulukuussa söin ensimmäistä kertaa kalaa, ja olen nyt ajatellut, että voin sitä syödä jos jossain on tarjolla ja ns. juhlapyhinä.

Tänään olisi vielä tarkoitus tehdä vähän töitä, mutta muuten ottaa hyvin rennosti saunoen. Kunpa lumi ei lähtisi pois ja tämmöisiä aurinkoisia päiviä olisi nyt useammin, se vaikuttaa mielialaan ja energialeveleihin todella paljon!

Translation: Winter Wonderland in Helsinki. Feeling superb.

C9: Päivät 3-4

Ah vihdoinkin lämmintä ruokaa!

Tein edellispäivänä valmiiksi eväät, joten oli helppo vain lämmittää annos mikrossa ja repiä vähän salaattia vierelle. Odotin lounasta kuin kuuta nousevaa, koska onnistuin feilaamaan täydellisesti aamupalan ohjeen. Luulin, että ainoana erona kahteen ensimmäiseen päivään on tuo lounas, mutta todellisuudessa myös aamupalalla olisi pitänyt juoda Ultra Shake. 😀 Ei mikään ihme, että oli nälkä. Noh, korjasin sen ottamalla ennen salitreeniä yhden shaken pelkän mantelimaidon kanssa.

Treeni meni keskiviikkona todella hyvin. On ihana huomata, että vaikka salitaukoa on ollut niin voimatasot eivät ole dropanneet ihan totaalisesti vaan uskon, että parissa viikossa ne nousee. Tänään torstaina taas juoksumatolla jalat olivat ihan pökkelöt ja ei oikein jaksanut vetää kuin puolisen tuntia. Laitan erilliseen postaukseen vähän enemmän treenijuttuja.

Herkullinen lounaani näinä päivinä oli tosiaan itselleni hyvinkin tuttu setti. Tässä oli kaloreita vajaa 550kcal ja makrotkin meni aika näppärästi. Huomenna sitten jotain muuta!

Quorn-pasta

75g tummaa pennepastaa

Kastike
150g Quorn-rouhetta
2dl tomaattimurskaa (luomu)
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 chiliä oman mieltymyksen mukaan
1dl herkkusieniä
Basilikaa
Pippuria
Vettä sen verran, että kastike on juoksevaa

Voilá!

Translation: Days 3 and 4 has been quite nice, no more fasting so I have more energy to workout. Food has been very basic pasta with quorn mushroom sauce with tomato base.

C9: Päivät 1-2

Minua aina kauhistuttaa ajatus todella vähäkalorisesta ja niukasta ”kuurista”, joten olin kaikista epäileväisin C9:ssä niiden kahden enimmäisen päivän suhteen, jolloin ei käytännössä syödä muuta kuin raakoja kasviksia. Olen totuttanut kroppani tiettyyn ruokamäärään ja rutiiniin, joten olin aivan varma, että olen lähellä kuolemaa jo ensimmäisen päivän iltana. Myös kahvittomuus pelotti, koska yleensä saan aika järkyttävän päänsäryn, jos olen aamun juomatta kahvia.

Toisin kävi! Nälkä yllätti eilen salin jälkeen, mutta selätin sen suurella annoksella smoothieta. Se sisälsi mansikkaa, pinaattia, selleriä ja vähän omenaa. Nukuin naurettavan hyvät yöunet ja toisen päivän aamuna olin täynnä energiaa. Tänään kävin duunin jälkeen matolla, ja vaikka nälkä vaivasi ennen salia niin pääsin kyllä vetämään aika hyvän 30min intervallijuoksun ja 15min reippaan kävelyn. Salin jälkeen smoothieainekset (selleri, pinaatti, mansikka, päärynä) koneeseen ja puolikas kukkakaali huiviin. Oli pakko laittaa muutama tippa tabascoa kukkakaalin sekaan, että saa vähän tulta ruokaan.

Otin ensimmäisenä päivänä mitat eri kehoni osista ja saatoin ehkä dorkasti yllättyä siitä, että miten nopeasti kroppa levenee, kun jättää säännölliset rutiinit ja syö miten sattuu. 😀 Pelkästään lantio on ottanut 6 lisäsenttiä. Noh, syy farkkujen puristamiselle löytyi.. Ihana kuitenkin huomata, ettei tämä massenna yhtään vaan osaan nauraa asialle. Syksy oli riehakas ja nautin vapaudesta tehdä just sitä mikä tuntuu hyvältä. Valitettavasti en kuulu siihen jengiin, joka voi syödä ja juoda mitä vaan, olla liikkumatta ja silti pysyä koossa 36-38. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan, uskon vakaasti, että kun säännöllinen liikuntarytmi löytyy niin kroppakin alkaa muovautua siihen suuntaan.
Hyvällä fiiliksellä mennään siis kolmanteen päivään! Tein äsken kaksi satsia lounasta enkä malta odottaa, että pääsen syömään lämmintä ruokaa.

Translation: Second day of the CHANGE 9 is done. Feeling super good and energized. Can’t wait for tommorrow and the first proper meal.

CHANGE 9

Ystäväni suosittelivat minulle jo aiemmin tuotetta/ohjelmaa, joka antaa hyvän startin elämäntapamuutokseen. Aloitan sen tänään!

CHANGE 9 eli tuttavallisemmin C9 on yhdeksän päivän mittainen ohjelma, joka auttaa käynnistämään kropan kohti varsinaista muutosta ja terveempää, optimaalista minää. Sen ajan noudatetaan tiettyä rutiinia. Ensimmäiset kaksi päivää menee tavallaan paastolla, mutta kolmantena päivänä mukaan tulee yksi lämmin ateria. Nälkää ei ole tarkoitus nähdä, joten päivittäin saa syödä tiettyjä kasviksia ja hedelmiä ilman rajoituksia. Paketissa tulee mukana tärkeitä työkaluja ja tuotteita, jotka auttaa yhdeksän päivän ajan.

Mukana on tottakai Foreverin Aloe Vera, joka on nykyään osa päivittäistä aamurutiiniani. Mukana on myös soijaproteiinipohjainen Forever Ultra shake, jonka voi sekoittaa esim. smoothieen mukaan ja juoda esim. välipalana, aamupalana tai iltapalana. En ole vuosiin ottanut mitään proteiinilisää, joten kiva kokeilla taas miten tämä tuote sopii minulle. Therm-lisäravinne antaa energiaboostin päivään ja auttaa jaksamaan. Se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Fiber on kuitujauhe, jotta ruoansulatus toimii optimaalisesti ja se auttaa pitämään olon kylläisenä. Vettä tulee juoda vähintään 2 litraa, ja se tuskin tuottaa ongelmia – pyrin nykyään siihen joka päivä.

Mukaan tulee myös ohjekirja, jonka kanssa selvitään jokaisesta päivästä. Itselleni tästä toivottavasti jää käteen säännöllisempi ruokarytmi ja runko, jolla pitäytyä järkevässä ja terveellisessä ruokailussa. Toki nesteiden lähtö ja näennäinen hoikistuminen auttaa pitämään motivaatiota yllä, jotta pääsen jatkamaan kohti tavoitetta. Tällä hetkellä farkut puristaa. 😀

Otan illalla mitat ja kuvat, mutta vaakaa en aio kytätä.

Translation: I’m testing Forever Living CHANGE 9 to get my motivation for a bigger transformation. Otherwise I have to buy new jeans.

 

 

Tipaton tammikuu ja alkoholi

Aikuisikääni ei mahdu montaa kokonaista kuukautta jolloin en olisi nauttinut alkoholia. Se kuuluu sosiaaliseen elämääni välillä pulloittain ja välillä lasi sinne ja tänne. Valitettava totuus on myös se, että se on jo hetken aikaa ollut suurimpana esteenä painonpudotuksessani. Alkoholi nimittäin stoppaa kropan muun toiminnan heti, kun keho alkaa polttaa alkoholia. En kuitenkaan usko enää jatkuvaan ehdottomuuteen vaan alkoholi saa kuulua elämääni jatkossakin, mutta ehkä hillitymmin kuin aiemmin. Tuleva tipaton tammikuu on ensimmäinen kuukausi vuosiin, kun otan nollatoleranssin alkoholin suhteen ja odotankin mielenkiinnolla, että mitä se tekee yleiselle fiilikselleni. Viimeksi olin pidemmän ajan yhtäjaksoisesti ilman vuonna 2013, joten onhan siitä aikaa…

Alkoholi kuuluu suomalaiseen kulttuuriin ja ihmistä, joka kieltäytyy juomasta, katsotaan vähän hassusti. Jopa kuskinakin pitäisi se muutama nyt voida ottaa. Alkoholin piikkiin laitetaan monia asioita ja sen avulla paetaan vastuuta – itsekin tehnyt muutamia typeriä asioita sen vaikutuksen alaisena. Uskon, että sen merkitys sosiaalisissa tapahtumissa vähenee vuosi vuodelta ja jossain vaiheessa se voi jäädä kokonaan pois. Jos tämä kokeilu onnistuu niin ehkä jatkossa voidaan odottaa useimmin näitä tipattomia kausia.

Katsotaan, mitä henkisiä ja fyysisiä muutoksia tipattomuus tuo tullessaan. Kuinka moni muu viettää tipatonta ja onko sitä jatkunut kenties jo pidempään?

Translation: Gonna be sober for a month. It will be hard but yet rewarding. 

Photo by Thomas Martisen

Tavoitteita

Forever Project on saanut nimensä siitä, että nämä meikäläisen laihdutus- ja kuntoprojektit ovat aina kuuluneet osaksi elämääni. Osa on onnistunut, osa ei. Olisi ihanaa, jos voisin näin melkein kolmikymppisenä hyväksyä kroppani sellaisena, kun se on. Eli tällä hetkellä paljon isompana kuin koskaan elämässäni. Vuosien mittaan olen tullut paljon armollisemmaksi itselleni eikä tämmönen ”kevyt” kymmenen kilon painonnousu saa elämään luisumaan raiteiltaan niin kuin joskus aiemmin elämässä vaan tiedän, että tälläistä sattuu ja syitä siihen on monia.

Vuonna 2013 osallistuin erääseen nettivalmennukseen, joka sai minut nauttimaan kuntosalitreenistä, tavoitteellisesta urheilusta ja jonka avulla sain hyviä tuloksia – ulkoisesti. Kroppani meni kuitenkin sekaisin liiallisesta treenistä ja liian vähäisestä syömisestä. Näytin pirun hyvältä, mutta hormonitoimintani oli sekaisin melkein vuoden. Mentaalipuolella taas menin semmoiseen moodiin, missä ajattelin vain ruokaa ja seuraavaa ateriaa, makroja, treenejä ja treenejä. Elämäni oli vähän katkolla normaalista ja niin kuin arvata saattaa, palatessani ns. normaalirytmiin, paino alkoi nousemaan. Pieni painonnousu ei haitannut, koska fiilis oli hyvä ja treenit kulki! Kesän 2014 kävin festareilla, deittailin, söin jätskiä, join viiniä, treenasin ja kävin lenkillä.  Täydellinen balanssi siis!

Onnistuin kuitenkin murtamaan kylkiluuni ja olin kaksi kuukautta liikuntakiellossa. Satun olemaan sellainen tyyppi, että jos en pääse liikkumaan niin sitten myös syön tosi huonosti. Semmonen täysillä tai ei mitään -ihminen 😀 Eli siitä asti homma on vähän niin kuin luisunut kohti tätä pistettä. Väliin mahtui parisuhde, jossa säännölliset rutiinit oli mahdottomuus, ravintolassa käyminen sääntö ennemmin kuin poikkeus ja toki myös sen suhteen tuoma stressi ja ahdistus. Eron jälkeen elämäntavat on lähtenyt vielä enemmän käsistä ollessani pidemmällä saikulla ja liikuntakiellossa. Semmonen honeymoon sinkkuuden kanssa!

Ryhtiliike on paikallaan ja haluan päästä siihen tilanteeseen, jossa olin vuoden 2014 kesällä eli elämäntavat olivat terveelliset, mutta en unohtanut elämistä. Erona kahden vuoden takaiseen tilanteeseen on toki se, että olen nyt onnellisempi ja henkisesti tasapainoisempi. Motivaatio on myös kohdillaan, koska vuonna 2017 minulla on aikaa keskittyä itseeni täysillä.

Translation: Been here before but now motivated than ever. I will do this! Year 2017 will be more epic than ever and I’ll be back in shape like I was in 2o14. It’s all about balance. <3