Ihana, ahdistava Joulu

Kuukausi on hujahtanut semmoista vauhtia, etten ole päässyt joulutunnelmaan ollenkaan. Yritin hakea sitä tuossa itsenäisyyspäivän tienoilla ostamalla joulukuusen(muovia) ja polttamalla kynttilöitä, that’s it.

Aikuisiällä joulujen taika on vähentynyt vuosi vuodelta ja tämän vuoden joulu on ehkä vähiten odotettu ikinä. Meidän perheessämme on vain aikuisia, meitä on vähän eikä puolet porukasta (miehet) jaksa tehdä mitään spesiaalia. Meille ei ole muodostunut mitään perinteitä joulupuuroa lukuunottamatta eikä perheen miesväki ole innostunut luomaan mitään uusia. Vietän normaalistikin todella paljon aikaa vanhemmillani (olen täällä parhaillaan kirjoittamassa tätä) ja nautin heidän seurasta, joten joulu tulee olemaan vain yksi normaali viikonloppu.

Haluaisin alkaa luoda omia jouluperinteitä esimerkiksi olemalla joulun kokonaan pois Suomesta, mutta valitettavasti vanhempani eivät ajatusta sulata. Heille on kuitenkin tärkeää saada viettää joulu meidän lasten ja koirien kanssa. Mietin vain, että missä vaiheessa saan luoda omat perinteeni, sellaiset jotka tuntuvat omalta ilman että vanhempani loukkaantuu? Joulu on kaikista Suomen juhlapyhistä merkityksellisin, joten haluaisin taas odottaa sitä. Itsenäisenä aikuisena minulla on myös mahdollisuus nyt tehdä jotain hyvinkin erilaista, koska jos joskus saan lapsia niin sitten joulussa on taas enemmän taikaa ja haluan viettää ne perheen kanssa.

Katsotaan mitä tuleva joulu tuo tullessaan, ehkä se fiilis syntyy vielä tällä viikolla! Äidin kanssa suunniteltiin, että vietetään se kolme päivää pyjamassa ja katsotaan Disneyn klassikoita. Ja ois aika kiva, jos luontoäiti pukkaisi kivan kevyen pakkassään voisi tehdä pidemmän lenkin.

Translation: Not in the mood for Christmas yet but hopefully get the feeling this week. Thinking about making new traditions for next year. 

Photo by Alisa Anton

Leave A Reply

* All fields are required

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.