Jumissa

Ajattelin herättää tämän paikan eloon uudestaan, koska koen tarvitsevani paikan, jonne purkaa ajatuksiani matkalla kohti ah-niin-pelottavaa vuosikymmenen vaihtoa. Täytän elokuussa siis kolmekymmentä vuotta ja minulla on ollut jo jonkun aikaa tavoitteena ”olla elämäni kunnossa”, kun täytän 30 (#30jatikis). Tämä on aiemmin tarkoittanut lähinnä fyysistä kuntoa, mutta haluaisin sen koskevan myös mieltä ja yleistä hyvinvointia.

Aloitin viime vuoden puolella taas säännölliset punttitreenit ja liikkumisen lenkkeillen, mutta uusi stressaava puolivuotinen aiheutti sen, että viikonloput meni nollatessa viinin voimalla, arki noutoruokaa syöden ja röökiä imutellen. Yllätys ei ole, että kiloja kertyi puolisenkymmentä. Koska ’new year, new me”, päätin laittaa stopin noille epäterveellisille tavoille. Osallistuin pienryhmävalmennukseen, jossa saan asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä vegaanisen ruokavalion koostamiseen sekä treeneihin. Tavoitteenani tämän 2 kk aikana oli pudottaa syksyn aikana keräämäni kilot tai edes osa, mutta vaikka olen syönyt säännöllisesti ja terveellisesti sopivasti miinuksella, liikkunut 4-5 kertaa viikossa, ollut ilman alkoholia ja röökiä, painoni on pysynyt lähes samana. Useiden verikokeiden, kilpparin vajaatoimintaepäilyjen ja tuskastelun jälkeen olemme lääkärin kanssa todenneet, että aineenvaihduntani on jumissa. Vuosia jatkunut jojoilukierre ja aika älyttömätkin dieettiyritykset ovat johtaneet siihen, että nyt rasva ei enää pala ennen kuin normalisoin aineenvaihduntani ja opettelen syömään normaalisti, jonka jälkeen voin pudottaa ylimääräistä rasvakerrosta. Ensimmäistä kertaa elämässäni panostan kunnolla tähän ja otan tuekseni ammattilaisen, jotta tuloksia syntyy enkä tee samoja virheitä kuin ennen. Jatkan saman valmentajan kanssa tätä projektia eikä se tule olemaan ohi parissa kuukaudessa, olen todella kiitollinen, että hän päätti ottaa mut vielä tälle keväälle vaikka kalenteri olikin aika täysi ja keissini vähän haastavampi. 🙂

 

Vuoden 2018 prioriteettina olen minä, ja jos se tarkoittaa punttitreenin tai juoksulenkin laittamista edustuskekkereiden ja afterworkin ohi niin so be it. Alkuvuosi onkin mennyt vahvasti koti-iltoja viettäessä baarien ja ravintoloiden sijaan, mikä on taas mahdollistanut säännöllisemmän treenin ja syömisen sekä sitä kautta selvästi paremman energiatason. Toisena prioriteettina tulee parisuhde, joka joutuu uuden haasteen eteen meikäläisen muuttaessa miehen kämpille – ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. PS. Kyseessä on sama tyyppi, johon ihastuin vuosi sitten.

Mitä tulee hyvinvointiin ja mieleen: ei ylitöitä ja selkeämpi ero työn ja vapaa-ajan välille, enemmän joogaa ja meditaatioharjoituksia (I suck at that) ja matkustelua.

Translation. New year, new me. This time for real cos I’ve already made damage to my metabolism with shitty low calorie diets.

Leave A Reply

* All fields are required

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.